15.000 Ft FELETTI RENDELÉS ESETÉN A SZÁLLÍTÁS INGYENES!
15.000 Ft FELETTI RENDELÉS ESETÉN A SZÁLLÍTÁS INGYENES!
0
Colombia Inza Cauca

Colombia Inza Cauca

4 090Ft

 • Származási hely

  Colombia

 • Régió

  Pedregal, Inza, Cauca

 • Variánsok

  Colombia, Castillo, Caturra

 • Feldolgozás

  Mosott

Pörkölési szint


kávé erősség

filter

omni

espresso

TermékleírásÍzjegyek: narancs, ribizli, eper, kamilla, tejcsokoládé


A Inza Cauca régióban egy olyan terület, amely magasan a „Macizo Colombiano” nevű fennsíkon fekszik. Ez a terület kiválóan alkalmas specialty kávé termesztésére, mivel a tengerszint feletti magasság meghaladja a 2000 m-t. Inza elsősorban őslakos történelméről és kávéjáról ismert. Története 1577-ig nyúlik vissza, amikor egy spanyol, Sancho García de Espino tábort alapított, ahol ma Inza található.

Az Asorcafe egyesületet 2003. július 11-én alapították Pedegral városban. Jelenleg 290 tagja van és azért hozták létre, hogy segítse a termelőket a kávék értékesítésében. Az egyesület ezen kívül segíti a termelők és családjaik oktatását és közösségük gazdasági, társadalmi feltételeinek fejlődését.

A kistermelők 1,8-2 hektár közötti földterületeken dolgoznak, és 2100 m tengerszint feletti magasságig találunk ültetvényeket. A farmokon caturra, typica, bourbon, tabi, castillo és némi rózsaszín bourbon található. Hagyományosan a kávét teljesen megmossák, majd a betakarítás után a pépesítik és 20-40 órán keresztül erjesztik, a helyi környezettől függően. Ezt követően 8-15 napig szárítják.