0
Costa Rica Hacienda Sonora

Costa Rica Hacienda Sonora

3 690Ft

 • Származási hely

  Costa Rica

 • Régió

  Valle Central

 • Farm

  Hacienda Sonora

 • Variánsok

  Bourbon, Catuai

 • Feldolgozás

  Honey

Pörkölési szint


kávé erősség

filter

omni

espresso

TermékleírásÍzjegyei: csokoládé, fahéj, aszalt gyümölcs


A Hacienda Sonora a Poás Vulkán lábánál fekszik.

A farm 100%-ban megújuló energiával működik. Egy vízerőmű által termelt energia működteti a nedves és száraz malmokat, valamint ingyenes áramot biztosít mindenki számára, aki a farmon él és dolgozik.

A gazdaság és malma körülbelül 100 hektáron terül el. Ebből 45 hektáron árnyékos kávéültetvények találhatók, melyek egzotikus fákkal és más őshonos növényzettel vannak körülvéve. Ez a biológiai sokféleség elősegíti a talaj egészségét, és fenntartja a tápanyagban gazdag talajt, ez pedig elősegíti az ízletes cseresznye növekedését.

A fennmaradó területen, 35 hektáron vad erdőrezervátum és 20 hektáron cukornád található, amelyet Hacienda Sonora területén több mint 150 éve termesztenek.

A Hacienda Sonora saját mikro malmával rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a tételeket fajtánként elkülönítsék, és egyedi mikro tételeket készítsenek.

A honey feldolgozás segíti csökkenteni a víz pazarlását megvédve így a birtokot és a környező területeket. A mosott eljáráshoz képest ez a feldolgozás több mint 10 liter vizet takarít meg fél kilogramm kávénál. A környezet jobb védelme érdekében a Hacienda Sonora minden kávéja honey vagy száraz eljárással feldolgozott.

A kézi szedés során jól szelektálják a gyümölcsöt majd az érett cseresznyét pépesítik. Ezután a gazdaság megemelt ágyásain vagy teraszán száradni hagyják, ahol gyakran megforgatják az egyenletes száradás érdekében.

Costa Rica a kávétermelés nyomon követhetősége és fenntarthatósága terén világelsővé vált. Az ország 50 000 kávétermelőjének 90 százaléka kistermelő, ahonnan kiváló mikro tételek kerülnek ki eladásra.