15.000 Ft FELETTI RENDELÉS ESETÉN A SZÁLLÍTÁS INGYENES!
15.000 Ft FELETTI RENDELÉS ESETÉN A SZÁLLÍTÁS INGYENES!
0
Ethiop Beshasha

Ethiop Beshasha

Nem rendelhető
 • Származási hely

  Etiópia

 • Régió

  Agaro, Jimma, Western Ethiopia.

 • Variáns

  Heirloom

 • Feldolgozás

  Mosott

Pörkölési szint


kávé erősség

filter

omni

espresso

TermékleírásÍzjegyek: fekete cseresznye csonthéjas gyümölcsök grapefruit vajas keksz


Mustefa Abakeno 18 hektárt birtokol Agaro közelében, Nyugat-Etiópia Jimma zónájában.

Farmja 2040 m-en található, és a Jimma kutatóközpont kávéfajtáival van beültetve.

Mustefa csak 2018-ban regisztrált exportőrként, hogy kávéját közvetlenül a vásárlóknak értékesítse, amit az abban az évben történt szabályozási változások után meg is tudott tenni.

Az általa felállított kis nedves malmot (amelyet Beshasha-nak hívnak) a saját és a kitermelők kávéjának feldolgozására használják, amit külön tartanak nyilván, és a háza közelében, emelt ágyakon szárítják. A kistermelők mind szomszédok, és mindegyikük 4 és 10 hektár közötti földterülettel rendelkezik.

Mustefának van egy úti laborja, és 2020-ban vásárolt egy magas színvonalú Sinar nedvességmérőt is. Ezzel próbálja biztosítani, hogy az állomásokon szárított tételek ugyanazt a nedvességszintet érjék el, mielőtt a raktárban szállítják.

Mustefa mosott és száraz feldolgozást is alkalmaz. A területen vízhiány és a kávé fermentálására szolgáló korlátozott hely miatt a rövid ideig (8 órán keresztül) erjesztik a kávét, mielőtt a szárítóágyaira helyezi (13-16 napig). A száraz feldolgozású tételek 24-27 napig száradnak az afrikai (emelt) ágyakon.

2020-ban a Mustefa felvásárolt egy második mosóállomást, a Kabirát, hogy a helyi termelőktől cseresznyét fogadhasson. Az elhelyezkedési és a mikroklíma közötti különbségek miatt a Beshasha ma már szinte kizárólag mosott tételeket dolgoz fel, míg a szárítóágyak számára nagyobb helyet biztosító Kabiraban inkább a száraz feldolgozást alkalmazzák.

Ezért a tételeket az állomásokról nevezték el, ahol feldolgozták őket.