15.000 Ft FELETTI RENDELÉS ESETÉN A SZÁLLÍTÁS INGYENES!
15.000 Ft FELETTI RENDELÉS ESETÉN A SZÁLLÍTÁS INGYENES!
0
Ethiopia Guji Dimtu Washed

Ethiopia Guji Dimtu Washed

4 790Ft

 • Származási hely

  Etiópia

 • Régió

  Oromia, Guji Zóna, Oddo Shakiso Körzet

 • Farm

  Tero Farm

 • Variáns

  Heirloom

 • Feldolgozás

  Mosott

Pörkölési szint


kávé erősség

filter

omni

espresso

TermékleírásÍzjegyek: őszibarack, eper, citrusok, fekete tea, narancsvirág


A 2000-es évek elején Guji gazdag kávékultúrájának alapító atyái, Haile és Tesfaye elkezdtek kávét termeszteni. A fiatal Getachew Zekele részese volt ennek és felnőtt korában ezt a páyát választotta.

Bár városi fiú volt, úgy döntött, hogy a kávé miatt marad Teroban. „Azzal az ötlettel jöttem, hogy fektessek be a térségbe, és dolgozzak együtt a közösséggel.” – mondja Getachew. Közgazdasági tanulmányok és diploma megszerzése után Getachew visszatért, hogy próbára tegye vállalkozói szellemét.

2010-ben az ASB Coffee Exporting Company-n keresztül lépett be a kávépiacra. Két évvel később Getachew mosó- és hántolóállomást nyitott a Dimtu Tero és Uraga körzetekben.

2016-ban nyitotta meg a Dimtu Tero Farmot.

A Dimtu Tero, más néven Dimtu Plantation egy 151 hektáros félerdős gazdaság. Getachew nagy erőfeszítéseket tesz a természet érintetlenségének megőrzésére. Biokávé-termelése révén a gazdaság NOP, EU és JAS minősítést kapott.

Mielőtt a Dimtu Tero Farm megnyílt volna, a Getachew kizárólag 416 kitermelőtől vásárolt, akik együttesen birtokolnak 989 hektárnyi kávéföldet. A kis kávétermelő kertek Tero, Jelewo Anona, Mancity és Hangadi falvak körül vannak.

A Dimtu Tero szerződéses kötelezettségei mellett a kitermelőknek is vannak kötelezettségei. A kitermelőktől elvárják, hogy kövessenek minden minőségi képzést, farmjaiknak összhangban kell lenniük a természetes és fenntartható kávétermelési módszerekkel.

Getachew filozófiáját az inkluzív növekedésre építi. Ahogy Dimtu Tero növekszik, a kistermelők is profitálnak belőle. A 416 kitermelő minden betakarításkor prémium árat kap, amely teret ad gazdaságuk és családi életük fejlesztéséhez. Getachew úgy véli, hogy a helyi közösséggel való növekedés nagyszerűséghez vezet.

„Az egyik vezető kávétermelő, -feldolgozó és -exportőr szeretnék lenni az országban, akikben a vásárlók megbíznak a minőség, a nyomon követhetőség és a fenntarthatóság terén.” – mondja Getachew merészen.