15.000 Ft FELETTI RENDELÉS ESETÉN A SZÁLLÍTÁS INGYENES!
15.000 Ft FELETTI RENDELÉS ESETÉN A SZÁLLÍTÁS INGYENES!
0
Guatemala Flor del Rosario

Guatemala Flor del Rosario

3 690Ft

 • Származási hely

  Guatemala

 • Régió

  San Cristóbal Verapaz, Alta Verapaz

 • Farm

  Flor del Rosario

 • Variánsok

  Bourbon, Caturra

 • Feldolgozás

  Mosott

Pörkölési szint


kávé erősség

filter

omni

espresso

TermékleírásÍzjegyek: narancs, citrom, marcipán, tejcsokoládé


Don Horst beutazta Latin-Amerikát. Először Costa Ricában állt meg majd Mexikóba utazott, mielőtt 1961-ben Guatemalában telepedett le. Bár először 1988-ban ültetett kávét a farmján, de az ő kávéja hamarosan Guatemala egyik legjobbja lett.

Kávéja 6. helyezést ért el a guatemalai kávé internetes aukción 2002-ben, és ez lett az egyetlen kávé az egész Alta Verapaz régióból, amely egyáltalán megfelelt.

A növény- és állatvilág sokszínűsége egy igazi természeti csodává teszi a gazdaságát. Az 550 hektáros területen mely Don Horst tulajdonában van rengeteg virágfajta is található, köztük az orchideák, kardamom és a Monja Blanca, ami Guatemala nemzeti virága, de van itt egy gyönyörű 100 méteres természetes forrásvízesés, a „La Cascada” is. Néhány méterre a vízesés fő áramlatától kis sziklabarlangok találhatóak, melyeket több millió éves vízerózió alkotott.

Ez a kávé ebből a trópusi esőerdőiről, mesés őslakos múltjáról és csodálatosan savas kávéjáról híres régióból származik. Don Horst szenvedélyes kávégazdálkodó, aki 1988 óta arra törekszik, hogy csak a legjobbat hozza ki a gazdaságából és a kávéiból.