0
Guatemala Huehuetenango

Guatemala Huehuetenango

Nem rendelhető
 • Származási hely

  Guatemala

 • Régió

  Huehuetenango

 • Variánsok

  Catuai - Caturra - Bourbon Sarchimor

 • Feldolgozás

  Mosott

Pörkölési szint


kávé erősség

filter

omni

espresso

TermékleírásÍzjegyek: alma, karamell, mogyoró


Guatemala számos régióval büszkélkedhet, ahol fantasztikus kávékat termesztenek. Ma az országot világszerte a legízletesebb kávék előállítójaként tisztelik.

Huehuetenango jól ismert magas tengerszint feletti magasságáról és állandó időjárási mintáiról.

A régió a mexikói oaxacai Tehuantepec síkságról kelet felé áramló forró levegő és a Cuchumantanes Hegységről lezúduló hűvös levegő kereszteződésében fekszik.

Ennek a meleg és hideg levegőnek a találkozása olyan mikroklímát hoz létre, amely kordában tartja a fagyot, és lehetővé teszi a kávétermesztést magasabb tengerszint feletti magasságban is: a kávétermelés 2000 méteres tengerszint feletti magasságban elterjedt.

Ezek a körülmények tökéletesek a régió szikrázó savasságának és jellegzetes gyümölcsízének megteremtéséhez.

Gyakran látható az SHB rövidítés a guatemalai kávék nevében. Az SHB vagyis Strictly Hard Bean azt a magasságot határozza meg, amelyen a kávét termesztették.

Egy kávét 1200 méteres tengerszint feletti magasságban kell termeszteni, hogy SHB-nek minősüljön.

A magasabb tengerszint feletti magasság és az alacsonyabb hőmérséklet azt jelenti, hogy a kávé gyümölcse lassabban érik, sűrűbb babot hozva létre.

A Guatemalában előállított kávék minősége sokat javult az elmúlt években az iparág termelőinek sokfélesége miatt.

Egyre több kisbirtokos gazdálkodó termel kivételes kávét nagy magasságban.

A szövetkezetek egyre vonzóbbak sok kistermelő számára, mert gyakran kínálnak finanszírozási és egyéb támogatást a termelőknek gazdálkodásuk és feldolgozásuk fejlesztéséhez, és gyakran magasabb árat tudnak kínálni a kávécseresznyéért, mint a közvetítők.

Sok szövetkezet kezdeményezett minőségfejlesztési képzést a gazdálkodó tagok számára, és egyre ügyesebben segíti a tagokat abban, hogy kávéjukat specialty-ként értékesítsék.