15.000 Ft FELETTI RENDELÉS ESETÉN A SZÁLLÍTÁS INGYENES!
15.000 Ft FELETTI RENDELÉS ESETÉN A SZÁLLÍTÁS INGYENES!
0
Guatemala La Bolsa

Guatemala La Bolsa

Nem rendelhető
 • Származási hely

  Guatemala

 • Régió

  La Libertad, Huehuetenango

 • Farm

  La Bolsa, Vides Family

 • Variánsok

  Caturra, Bourbon

 • Feldolgozás

  Mosott

Pörkölési szint


kávé erősség

filter

omni

espresso

TermékleírásÍzjegyek: szőlő, alma, lime, pekéndió, karamell


A Finca La Bolsa Jorge Vides egészségügyi szakember tulajdonában van 1958 óta. Ezt megelőzően a földet nem használták kávétermesztésre. Jorge számos díjat nyert munkájáért és Huehuetenango régióban nyújtott szolgáltatásaiért. A kávétermesztő közösség kórházat is elnevezett róla.

La Bolsa részt vett a 2002-es Cup Of Excellence versenyen, és második helyezést ért el. Ez a farm két hegy között fekszik, amelyek nagyon stabil, párás mikroklímát biztosítanak. A mészkőben gazdag föld ezzel a kiváló klímával kombinálva nagyon egyedi profilt ad a kávénak: gazdag szirupos test, izgalmas savak.

A kávét 18 és 24 óra között erjesztik, majd megtisztítják a nyálkától, osztályozzák és egy éjszakán át áztatják.

A La Bolsa RFA-tanúsítvánnyal rendelkezik, és követi a C.A.F.E gyakorlati irányelveit.

A Coffee Care egy iskola és óvoda felépítését finanszírozta a farmon, képzett, teljes munkaidős tanárokkal. A farm ideiglenes és állandó alkalmazottainak gyermekei járhatnak itt iskolába. Élelmiszeradományok révén ösztönzik őket arra, hogy gyermekeiket iskolában vagy óvodában küldjék. Ha egy gyermek 5 egymást követő napon megjelenik az iskolában vagy óvodában, egy heti rizset, babot és kukoricát kap. Ezt az élelmiszer-adagolási rendszert megelőzően nagyon nehéz volt rávenni az embereket, hogy gyermekeiket másokra bízzák, és az iskoláztatást nem feltétlenül értékelték, mivel nagyobb nyomás nehezedik arra, hogy több pénzt keressenek a család élelmezéséhez. Emiatt nem dolgoznak gyerekek a gazdaságban, az iskolai és óvodai osztályok pedig tele vannak. Az állandó és ideiglenes munkavállalók számára szállást biztosítanak, külön férfi, női és családos létesítményekkel, fürdőszobával és konyhával.