15.000 Ft FELETTI RENDELÉS ESETÉN A SZÁLLÍTÁS INGYENES!
15.000 Ft FELETTI RENDELÉS ESETÉN A SZÁLLÍTÁS INGYENES!
0
Hario Cold Brew üvegpalack krémszínű

Hario Cold Brew üvegpalack krémszínű

10 490Ft

TermékleírásA Hario Filter-In Coffee Bottle For Cold Brew egy japán válasz a nyári melegre. Egy jól megtervezett, szűrővel ellátott palack a tökéletes módja a finom Cold Brew elkészítésének.

A palack egyszerű és elegáns testtel rendelkezik – minden konyhában érdekes dekoráció lesz. Japán üvegből és szilikonból készült. Finom műanyag szűrővel van felszerelve, amely lehetővé teszi a főzet minden zacctól mentes elkészítését, és az egész könnyen karbantartható.

Hogyan készítsük el a főzetet?

Sok helyen az 1:8-as kávé-víz arányt javasolják, ami azt jelenti, hogy például 50 g őrleményhez 400 ml vizet kell adni. Vannak azonban olyan cold brew receptek is, amelyek 1:10 arányt ajánlanak. Érdemes ezzel kísérletezni, hogy valóban az ízlésünknek megfelelő cold brew készülhessen.

Amennyiben a kávé mennyiségét növeled, erőteljesebb ízvilágú lesz a végeredmény, míg ha a hígabb verziót szereted, akkor célszerű több vizet adni hozzá.  

Nem csak a kávé-víz aránya számít azonban, hanem az is, hogy mennyire durva szemű az őrlemény, illetve milyen hosszú ideig áztatod. Minél tovább találkozik a vízzel a kávé, annál erősebb lesz.

A Cold Brew elkészítéséhez egyszerűen önts őrölt kávét (durvára őrölt) a szűrőbe. Óvatosan keverd össze, és hagyd az üveget a hűtőszekrényben 12-30 órán át (javasoljuk, hogy kísérletezz a "főzési" idővel). Ezután távolítsd el a szűrőt az őrölt kávéval, és a főzet készen áll a fogyasztásra.