15.000 Ft FELETTI RENDELÉS ESETÉN A SZÁLLÍTÁS INGYENES!
15.000 Ft FELETTI RENDELÉS ESETÉN A SZÁLLÍTÁS INGYENES!
0
Honduras Villeda Flores

Honduras Villeda Flores

4 590Ft

 • Származási hely

  Honduras

 • Régió

  Lempira, Las Flores

 • Variáns

  Parainema, Lempira

 • Feldolgozás

  Mosott

Pörkölési szint


kávé erősség

filter

omni

espresso

TermékleírásÍzjegyek: eper, sárgabarack, narancs, fekete tea


José Santiago Villeda Flores szenvedélyes kávétermelő. Családi örökségének szenteli az életét, hiszen már gyermekkora óta kávétermelőnek készült. Ebbe született bele és a kávétermesztés iránti tisztelettel, szeretettel nőtt fel. A La Bendición birtok az ő öröksége, amely Las Flores településen található, Lempira megyében.

Az 1500 méteres tengerszint feletti magasságban elhelyezkedő kiváltságos hely José Santiago erőfeszítéseinek és elhivatottságának volt tanúja. Már 7 éves korában elkísérte apját a hatalmas birtokok bejárására. Itt kezdődött a kávétermesztés művészetének oktatása. Apja egy mentor, egy vezető aki alapvető ismereteket adott át neki, a talaj-előkészítéstől egészen az egyes babok betakarításának kényes folyamatáig. A földdel és a családi hagyományokkal való különleges kapcsolat révén José Santiago mélységes megértést és szeretetet alakított ki a kávé iránt. A Villeda Flores család a kávétermesztési folyamat minden szakaszában együtt dolgozik. José Santiago édesanyja és testvérei csatlakoztak hozzá és édesapjához, és támogatást nyújtanak minden tevékenységben. 

Az általuk termesztett Parainema fajta egyedi és kivételes tulajdonságokkal ruházta fel a La Bendición kávét. Az ezen a birtokon előállított minden csésze kávé a kávétermelők generációinak történelmét, elkötelezettségét és szeretetét hordozza magában. José öröksége nemcsak az általa termesztett Lempira kávé minőségében rejlik, hanem a családjában gyökerező hagyományban is. Története a nemzedékről nemzedékre öröklődő szenvedélyről, a földhöz fűződő mély kapcsolatról, valamint a régió kávétermesztésének nemes hagyományának megőrzésére és továbbfejlesztésére irányuló eltökéltségről tanúskodik.