15.000 Ft FELETTI RENDELÉS ESETÉN A SZÁLLÍTÁS INGYENES!
15.000 Ft FELETTI RENDELÉS ESETÉN A SZÁLLÍTÁS INGYENES!
0
Peru Emma Tarillo

Peru Emma Tarillo

4 190Ft

 • Származási hely

  Peru

 • Régió

  Perlamayo, Huabal

 • Farm

  La Guaba

 • Variánsok

  Bourbon, Pache

 • Feldolgozás

  Mosott

Pörkölési szint


kávé erősség

filter

omni

espresso

TermékleírásÍzjegyek: mangó, gránátalma, vanília, vajkaramella


A Rioja család üzemelteti a La Guaba nevű farmot Perlamayóban, Peruban, 1877 méteres magasságban. A farm generációk óta a Rioja család tulajdona, jelenleg Emma Rioja Tarrillo vezeti.

Több kávéfajtát termesztenek 1 hektáros gazdaságukon, köztük Caturra, Nacional, Costa Rica és mások. Ebben a betakarításban mintegy 4000 kg zöld kávét szüreteltek 5 munkatárs segítségével.

Hagyományos termesztési módszereket alkalmaznak a gazdaságukban. Kézi és gépi gyomlálást és metszést végeznek a növények megfiatalítása érdekében. Nem használnak műtrágyát.

Emma a feldolgozáshoz csak a legérettebb cseresznyéket takarítja be kézzel. Pépesítés előtt 24 órán át árnyék alatt fekete zsákokban pihentetik a kávé cseresznyéket. Pépesítés után pedig körülbelül 12 órán át egy tartályban erjesztik. Ezután a babokat háromszor megmossák, majd a szabadban, egy ponyván szárítják őket egy napig. Aztán fedett teraszokon körülbelül 15 napon át tovább szárítják. Naponta hatszor forgatják meg a babokat az egyenletes száradás érdekében. Szállítás előtt pedig 15-20 napig még zsákokban pihentetik a kávébabokat.

A családnak szembe kell néznie az éghajlatváltozás okozta különböző időjárási viszonyokkal és a termelést veszélyeztető kártevők/betegségekkel. De továbbra is elkötelezettek a kiváló minőségű különleges kávé fenntartható előállítása mellett a családi gazdaságukon.