15.000 Ft FELETTI RENDELÉS ESETÉN A SZÁLLÍTÁS INGYENES!
15.000 Ft FELETTI RENDELÉS ESETÉN A SZÁLLÍTÁS INGYENES!
0
Rwanda Gitwe

Rwanda Gitwe

4 390Ft

 • Származási hely

  Rwanda

 • Régió

  Gitwe, Karambi sector

 • Variáns

  Red Bourbon

 • Feldolgozás

  Honey

Pörkölési szint


kávé erősség

filter

omni

espresso

TermékleírásÍzjegyek: ribizli, mazsola, marcipán, étcsokoládé


Gitwe a legkisebb mosóállomás az összes RTC (Rwanda Trading Company) állomás közül a nyugati tartományban. Nagyon különleges kávék származnak innen. Az 1 hektárnál kisebb területet lefedő Gitwe egy hegy völgyének tetején található, közel 2000 méteres magasságban. Mindössze 3 km-re Gatare városától, Kamina városának közelében, a Karambi szektorban.

Gitwe a neve a földnek, amelyen a mosóállomás épült. Gyönyörű, egészséges kávécserjék és trópusi gyümölcsfák veszik körül az ösvényt az állomáshoz vezető úton.

Az állomás nem is olyan régen 2016-ban épült és 2018-ban vásárolta meg az RTC (Rwanda Trading Company). A cég teljes munkaidőben 6 alkalmazottat foglalkoztat, de a szezonban az ott dolgozók száma 50 főre emelkedik, melynek 90%-a nő.

Annak ellenére, hogy egy kis állomásról van szó, 1020 gazdálkodó járul hozzá Gitwe éves, 500 tonnányi termeléséhez. Mind magas pontszámú specialty minőségű. Mindannyian az RTC képzési programján keresztül kaptak képzést. A gazdaságok mérete mindössze 150 kávéfától egészen 6000-ig (2,5 hektár) terjed. Bár a legtöbb gazdaság 2-3 km-re van az állomástól mivel sok gazdálkodó idős, mozgásukban korlátozott, így a terület közelében 15 gyűjtő pontot alakítottak ki.

Az állomás vezetője, Augustin Kigaliból származik, de egészségi állapota folyamatosan rossz volt. Emiatt elhagyta a várost bízva a hegyi levegő és a vidéki környezet jótékony hatásában. 2018-ban költözött el városból, hogy a mosóállomás közelében lakjon, és dolgozzon. Azóta nem volt beteg.