15.000 Ft FELETTI RENDELÉS ESETÉN A SZÁLLÍTÁS INGYENES!
15.000 Ft FELETTI RENDELÉS ESETÉN A SZÁLLÍTÁS INGYENES!
0
Rwanda Kirambo

Rwanda Kirambo

Nem rendelhető
 • Származási hely

  Ruanda

 • Régió

  Kibuye, Lake Kivu, Western Province

 • Variáns

  Red bourbon

 • Feldolgozás

  Száraz

Pörkölési szint


kávé erősség

filter

omni

espresso

TermékleírásÍzjegyei: áfonya, eperlekvár, kivi, karamell


Dél felől közelítve, elhaladva Butare és Gikongoro mellett Kirambóba vezet az út. A Nyungwe Nemzeti Erdőparkon keresztül a hegyszoroson áthaladva, több mint 2000 méteren magasan fekszik ez a kisváros.

Kirambo a Kivu-tó keleti partján, a Kibuye régióban található, Ruanda nyugati tartományán belül.

A mosóállomás 6 hektáros területen fekszik, és a tó partján helyezkedik el. Az 1999-ben alapították az állomást, az RTC 2017-ben vette át a tulajdonába. 7 teljes munkaidős és 40 alkalmi alkalmazottat foglalkoztatnak a betakarítás ideje alatt. A Kirambo alkalmazottainak 95%-a nő, köztük Esperance, a könyvelő és Florence, az állomás vezetője is, aki azért dolgozik, hogy támogassa Kirambo gazdáit az RTC képzési programjában való részvételükkel.

500 gazdálkodó szállítja ide a termését, éves átlagban 300 tonna érkezik az állomásra. A feldolgozás itt kizárólag szárazon történik.

A gazdaságok átlagos mérete mindössze 300 fa (kevesebb, mint 1 hektár), néhány gazdálkodó pedig csak 50 fát birtokol egyéb növényei között. Az összes farm 3 km-en belül helyezkedik el az állomástól. Sok gazdálkodó maga is tud beszállítani, mivel az állomás olyan közel van a gazdaságokhoz, de, azoktól akik kevésbé mozognak – gyakran idősebb gazdálkodók – az állomás emberei gyűjtik be tőlük a cseresznyét.